Idén is kiírják az építészeti értékvédelmi pályázatot

Idén is kiírják az építészeti értékvédelmi pályázatot kétszázmillió forintos keretösszeggel a Fővárosi Önkormányzat – írja az MTI.

A támogatás célja azon munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, állítják helyre, amelyek a fővárosi helyi védettség alá helyezést indokolttá tették.
Annak érdekében, hogy az “Építészeti Értékvédelmi Támogatás” minél jobban szolgálja a Fővárosi Közgyűlés által helyi védelem alá helyezett építészeti értékek megőrzését, a pályázat elbírálásakor előnyt élvez az a pályázó, aki úgy vállalja a védett épület homlokzatának teljes felújítását, hogy a felújítással egyidejűleg az örökségvédelmi szempontoknak megfelelően eltávolít minden kültéri klímaegységet, parabolaantennát, egyéb épületgépészeti berendezést és az adott területre vonatkozó szabályokkal ellentétesen elhelyezett reklámhordozót, valamint a nyílászárókat egységes megjelenésűvé alakítja át az eredeti állapotnak megfelelő megjelenéssel, anyaghasználattal.
Kedvező lehet az is, ha közterületről látható vagy közintézmény esetében látogatható épületrész felújításához kér támogatást a pályázó.
Magántulajdonban lévő épület felújítása és a megpályázott munka költségeiből nagyobb arányú önrész vállalása szintén előnyt jelenthet a pályázatok mezőnyében.
A pályázat utófinanszírozott, ezért a közgyűlés döntése alapján a nyertes pályázók a 2015. évi pályázat keretében kapott támogatást a szerződésben vállalt feladataik teljesítését követően egy összegben kapják meg.
A pályázatot a Budapest portálon és a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján hirdetik ki.

Comments are closed.