Idén is eljön kerületünkbe a Fényvillamos

A járványügyi helyzetben sokáig bizonytalan volt a Fényvilllamos indulása, de szerencsére az engedélyek megérkeztek, az akadályok elhárultak – írják a Nosztalgia villamosozás közösségi oldalán.

A fényvillamos 2020. november 26. és 2021. január 6. között közlekedik:

  • hétfőn és szerdán a 2-es villamos vonalán;
  • kedden a 49-es vonalán;
  • csütörtökön a 19-esen;
  • pénteken a 47-es vonalán.

Szombaton és vasárnap pedig kirándulni indul más vonalakra.

A XV. kerületben

  • december 6-án, és 27-én, vasárnap a 69-esen;
  • december 12-én, szombaton pedig a 62A vonalán utazhatunk rajta.

A járatok menetrendje megtalálható a BKV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook oldalán is.

A villamos nem közlekedik december 24-én, szenteste és december 31-én szilveszter este.

Az elrendelt korlátozásokkal összhangban a villamosok idén korábban, körülbelül 15 órától állnak forgalomba és 19:00 – 19:30 között indulnak el a végállomásról az utolsó menetrendszerinti indulásukra. 20 óra után a fényvillamos kocsiszínbe megy, innen utasokat nem szállíthat!

Azt kérik, hogy mindenki úgy tervezze meg utazását, hogy a kijárási tilalom idejére haza tudjon érni. A villamoson kötelező a maszk használata.

2009 óta Budapest elválaszthatatlan része a fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több budapesti kerületben is feltűnik a káprázatos UV nosztalgiavillamos, amelyet közel negyvenezer LED borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt. Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog a Csillamos.

Comments are closed.