idén is lesz nyári diákmunkaprogram

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdeti a Nyári diákmunkaprogramot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel, amelyben a 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget. A diákok június 19-étől regisztrálhatnak – közölte az NGM.

Diákok az önkormányzatnál/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Diákok az önkormányzatnál, archív fotó/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik annak indulásakor (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek.  Az összegből nagyjából 25-30 ezer diáknak tudnak munkát biztosítani a nyári időszakban. Ez lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítéséhez is.
A programban a béreket támogatják, a 100 százalékos támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hat órás foglalkoztatás mellett. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált szakmunkás bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzetteknél 120 750 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezőknél 95 625 forint lehet személyenként és havonta.

Az önkormányzatoknak a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk a munkaerőigényüket. A diákok június 19-étől regisztrálhatnak az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál.

Comments are closed.