Idén is egyeztetniük kell az adataikat a feltöltőkártyásoknak a szolgáltatójukkal

Az előrefizetős SIM-kártyás mobiltelefont használóknak törvényi előírás alapján idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Idén is körülbelül 3,5 millió kártyás adategyeztetése várható.

Ha az ügyfelek figyelmen kívül hagyják a szolgáltatóktól idén érkező, adategyeztetésre vonatkozó sms-eket – és így elmulasztják az adategyeztetést -, kártyáikra megszűnhet az előfizetés. Az idei adategyeztetés határideje minden kártyatulajdonos számára más és más. Az időpont attól függ, ki mikor kötötte meg szerződését. Az adategyeztetést a szerződéskötéstől számított fordulónapig kell elvégezni – közölte az NMHH.
Az NMHH arra kéri az előrefizetős ügyfeleket, hogy ha a szolgáltatójuk sms-ben értesíti őket az aktuális adategyeztetésről, tegyenek ennek eleget, annak ellenére, hogy a tavalyi adminisztráció óta még nem telt el egy év. Azokat az előrefizetős kártyákat, amelyekre nem történik meg határidőben az adategyeztetés, a szolgáltatóknak ki kell kapcsolniuk. Az adategyeztetés mindhárom nagy szolgáltatónál online is elvégezhető a cégek honlapján. Fontos, hogy csak a szolgáltató sms-értesítése után kell elvégezni az adategyeztetést.
A hatóság és mindhárom szolgáltató saját honlapján egységesen /adategyeztetes fül alatt tette és teszi közzé a tudnivalókat.

Comments are closed.