Húsvét miatti változások a közösségi közlekedésben

Változik a közösségi közlekedés menetrendje húsvét miatt, a MÁV vonatai és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is a szokottól eltérő rend szerint közlekednek.

Budapest április 15-én, szombaton több helyszínén is húsvéti körmenetet tartanak, amik az egyes buszok és villamosok forgalmát rövid időre korlátozni fogják. A körmenetek miatt néhány percre várakozni kényszerül szombat este Kaszásdűlőnél az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz, a 99-es, a 148-as, a 194-es és a 194B buszjárat a Kós Károly téren, a 17-es és 61-es villamos pedig a Fadrusz utca környékén kényszerül néhány perces várakozásra. A 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz terelt útvonalon közlekedik szombat este rövid ideig.
A tavaszi szünet miatt hétköznapokon a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, nagypénteken, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.
A MÁV-Start korábbi tájékoztatása szerint nagycsütörtökön, április 13-án a pénteki, nagypénteken, április 14-én a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én, húsvéthétfőn a vasárnapi, jövő hét kedden, 18-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A MÁV-Start az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások száma alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.

Comments are closed.