Hosszúra nyúlt nyitvatartás

Az első igazi nyári hétvége ellenére is nagyon sok érdeklődő jelent meg a tavaszi Egészségnapon. Szombat reggel a szakrendelő dolgozóival együtt hétszázhatvanan hallgatták Németh Angéla alpolgármester megnyitóját. A kerületi politikus mindenkit az ingyenes szűrésekre buzdított. Elmondása szerint mindig egyszerűbb megelőzni a bajt, mint a már kialakult betegséget utólag kezelni.

Rákos úti Szakrendelő/Fotó: XV Média, Vargosz

Rákos úti Szakrendelő/Fotó: XV Média, Vargosz

Az idei Egészségnapon is a laboratórium volt a legnépszerűbb, ahová délelőtt kilencvenketten jelentkeztek be, és kaptak egy órán belül leletet. Szerencsére senkinél sem találtak a normál értéktől látványosan eltérő eredményt. A kedvenc és legkeresettebb vizsgálatok közé tartozott még az EKG, az érsebészet és a csontsűrűség ellenőrzése is.
Újdonságnak számított viszont a kerületünk gyógy­tornáin elérhető gerincnyújtó-pad használatának és hasznosságának a bemutatója. A pácienseket a bokájuknál fogva rögzítették a padon, amelyet aztán a fej felé megdöntöttek. A gerincoszlop ugyanis ebben a pózban az emberi test súlyánál fogva nyúlik, ezáltal a csigolyák tágulnak, és csökken a fájdalom- és a zsibbadásérzet. A nyújtásokra a reumatológiai szakrendeléseken lehet be­utalóval jelentkezni.
Az Egészségnapnak az volt a tapasztalata, hogy az ingyenes szűrésekre elsősorban olyanok mentek el, akik rendszeresen járnak orvoshoz.
A cél pedig az lenne, hogy a nyílt napokon főleg azok jelenjenek meg, akik kerülik az orvosokat.

Comments are closed.