Hol koccannak a legtöbbet?

Nemrég történt, hogy az M3-as autópálya kivezető szakaszán egy férfi elaludt a volán mellett, és nem vette észre, hogy a pályán munkagépek dolgoznak. Az utat javító munkások döbbenten konstatálták, hogy az autó fékezés nélkül szaladt bele az egyik gépbe. Az eset nem végződött tragédiával, az autó vezetője túlélte az ütközést, de komoly fejsérülést szenvedett.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A fenti eset egy meglehetősen egyedi példa – mondta dr. Balogh Róbert alezredes, kerületi rendőrkapitány. – Az ilyen helyzeteket szabályokkal aligha lehet kivédeni. Ugyanakkor kétségtelenül vannak más veszélyforrások.
Ha már az M3-as autópályáról beszéltünk, akkor közlekedésbiztonsági szempontból mindenképpen kiemelendő a Szerencs utcai kereszteződés, ahol ugyan lámpa – és VÉDA-kamera – szabályozza a forgalmat, mégis rendszeresek a balesetek.
– A legtipikusabb koccanások az úgynevezett ráfutásos balesetek, amikor az érkező autó vezetője csak későn veszi észre, hogy az előtte álló jármű áll. Az ilyen balesetből nem is az M3 – Szerencs utca találkozásánál, hanem a Szentmihályi úton van a legtöbb, ahol a kétszer két sáv ellenére is megengedett a nagy ívű lekanyarodás – mondta a kapitány.
Ha a kerületi gócpontokat emlegetjük, meglepő módon előkelő helyen áll a Pólus Center parkolója is, ahol rengeteg autó közlekedik, és a vezetőik hajlamosak a KRESZ helyett az üres parkolóhelyekre figyelni. Az újpalotai lakótelep viszont a zsúfoltsága ellenére is biztonságosnak tűnik. Amennyiben autóban ül az ember, mert a nagy forgalmú utakon keresztül-kasul szabálytalanul szaladgáló gyalogosok bizony néha kellemetelen meglepetésben részesülnek.
A statisztikákat nézve 2016-ban mindössze egy halálos baleset történt a kerületben, reméljük, ez a szám az év hátralevő részében sem fog változni.

Comments are closed.