Hogyan fejleszthető a Rákos út?

Tavaly kezdődött párbeszéd a kerületi vállalkozókkal arról, miként fejlődhetne a XV. kerület. Első körben nagyjából ötven fejlesztési területet határoztak meg. Az egyik ilyen terület a kerület fő „ütőere”, a Rákos út volt.

– Előzetesen nagyon sok információt begyűjtöttünk a területekről, amelyeket szeretnénk az ottani vállalkozókkal közösen megvitatni – mondta Csonka László, a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. – A fórumon gyakorlati megoldásokat kerestünk a lokális problémákra.

A március 24-i eseményen több Rákos úttal kapcsolatos kérdés terítékre került. Beszéltek például a parkolási nehézségekről, a túlzottan széles járdákról, a zöldfelület és a rendőri jelenlét hiányáról, a bérelhető üzlethelyiségek számáról, a vendéglátóhelyek utcafrontjáról, a kiülős helyek hiányáról. Szóba került a buszmegállók állapota, a barátságtalan környezet és a sivár homlokzatok is.  Hajdu László polgármester és László Tamás országgyűlési képviselő szerint a vállalkozók a befizetett adóikkal jelentős mértékben hozzájárulnak a kerület működéséhez, emiatt fontos, hogy a véleményüket és az érdekeiket figyelembe vegyék. A Rákos út fejlesztése, a főutcai rangjának visszaállítása pedig az egész kerület közös érdeke.

A vállalkozók is nagyon elégedettek voltak azzal, hogy az önkormányzat kíváncsi volt a véleményükre. A fórumra olyan érdeklődők is eljöttek, akiknek nem a Rákos úton, hanem távolabb van a telephelyük.

Comments are closed.