A hétvégén akár mínusz 20 Celsius-fok alá hűlhet a levegő

Az extrém hideg miatt péntekre, január 27-ére ismét első és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat: akár mínusz 20 Celsius-fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Emellett sűrű ködre is figyelmeztetnek, erős szél továbbra sem várható, csak helyenként élénkülhet meg a légmozgás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Pénteken a legmagasabb hőmérséklet a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul. Az extrém hideg miatt péntekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki többek között Budapestre és Pest megyére. Emellett tartós, sűrű köd miatt is kiadták a figyelmeztetést a fővárosra, valamint Pest megyére.
Szombaton borult, párás, foltokban zúzmarás ködös és derült területek egyaránt lehetnek. A minimumhőmérséklet a borult területeken mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított tájakon mínusz 19 és mínusz 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken mínusz 6 és mínusz 2 fok között, másutt 0 fok körül alakul.
Vasárnap is jellemzően borult, párás lesz idő, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban a borult tájakon mínusz 8 és mínusz 5, a derült, hóval borított részeken mínusz 20 és mínusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumértékek a borult részeken mínusz 4 és mínusz 2, másutt mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Comments are closed.