Hétfőtől lehűlés jön és havazás is lehet

Hétfőtől, december 2-ától erőteljes lehűlés kezdődik, és havazásra is készülni kell – írta az eumet.hu.

A rövid- és középtávú (12 napig terjedő) előrejelzésekre szakosodott portálon azt írják, hogy pénteken, november 29-én változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és főként a Dunántúlon, valamint a középső országrészben előfordulhat kisebb záporeső is.

  • Szombaton, november 30-án a megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik az ország térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás, átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal, többfelé esővel, záporokkal.
  • Vasárnap, december 1-jén napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a leginkább jellemző. Északon, északkeleten, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor, illetve éjszaka érkezhet kiadósabb csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűleg.
  • Hétfőre, december 2-ára kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon érkezése valószínű további, jelentős lehűléssel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatóan meg is marad.
  • December 3-án és 4-én elhagyja a ciklon a térséget, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximumhőmérséklettel – írta az eumet.hu.

Comments are closed.