Hétfőtől indul a vonatközlekedés a Keletiben

Újraindul május 27-én, hétfőn hajnalban a menetrend szerinti vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron. Az idei felújítás után 2020-ra a régi pénztárak helyén korszerű utascentrum épülhet – jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt két hétben többek között újraaszfaltozták az utasperonokat a csarnok egész területén, ledes utastájékoztató kijelzőt telepítettek, korszerűsítették a térvilágítást, lebontották a használaton kívüli büféket, pavilonokat. A pályaudvar teljes hálózatán javították a vasúti pályát és a felsővezeték-hálózatot.

A pályaudvaron utascentrum kialakítását tervezi a vasúttársaság, ahol egy helyen lehet majd megvenni a menetjegyet és intézhetők ügyek. Az utascentrumot a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és a pénztárak előtti terület átépítésével alakítják ki. Kilenc pénztári és két ügyfélszolgálati munkahely lesz, így a belföldi és a nemzetközi menetjegy-értékesítésen túl az információs és az ügyfélszolgálati iroda is itt működhet tovább. Az új centrumban helyet kap szolgáltatásértékesítő iroda és egy önkiszolgáló nemzetközi jegyvásárlási pont is. A centrumban a jegyautomaták számát növelni fogják a jelenlegi 14-ről 26-ra. A peronokhoz mozgólépcső és lift is segíti majd a feljutást.

A tervek szerint október elején kezdődhet a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, és 2020 tavaszán kezdenének hozzá az utascentrum építéséhez.

Tavaly több mint 4 millió menetjegyet értékesítettek, az állomás 2018 évi nettó bevétele meghaladta az 5,6 milliárd forintot. Az összes menetjegy kétharmadát a pénztárakban, a fennmaradó egyharmadát automatákból vették meg.

(Kiemelt kép, archív fotó)

Comments are closed.