Helyenként mínusz 15 Celsius-fok alatti hőmérséklet is lehet

Fokozatosan tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és dél, délnyugat felől északkelet kivételével egyre többfelé várható hó, havas eső, délen, délkeleten eső is. A tél legerősebb lehűlése közelít – hívta fel a figyelmet február 19-én a meteorológiai szolgálat.

Kedden, február 20-án túlnyomóan borult lesz az ég, csak kezdetben északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, délen eső is, ugyanakkor az északkeleti megyékben továbbra sem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, holnap néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de északkeleten a havas, kezdetben derült tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint február utolsó, illetve március első napjaiban lehet Magyarországon a szezon leghidegebb időszaka: egyre több helyen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, éjjel több helyen mínusz 10, helyenként mínusz 15 Celsius-fok alatti minimumokra kell készülni.

Ezen a télen eddig hivatalos mérőállomáson még nem mértek mínusz 15 foknál hidegebbet.

Így havazott 1987-ben.

Comments are closed.