Egyre kevésbé tabudöntögető téma a szülésről, azon belül is a császármetszéssel szülésről beszélni. Erre vállalkozik egy író-olvasó találkozó keretében a téma három avatott szakértője: Kiss Verus, a Hegmesék című könyv szerzője, egészségügyi újságíró, dúla, a Császárvonal alapítója; Veisenberger Eleonóra dúla és Rákosi Dóra gyógytornász. 

Az ingyenes programnak a Csokonai Művelődési Ház ad otthont, október 15-én 17 órától várják a téma iránt érdeklődőket.

Az interaktív író-olvasó találkozón olyan témákat feszegetnek, mint hogy vajon mit él át egy anya császármetszés előtt, vagy a vakító lámpák fénye alatt? Milyen lenyomatok maradhatnak testén és lelkén a hasi szülés után? Hogyan tud egy császármetszés pozitív élmény lenni? 

A tavaly év végén megjelent Hegmesék című kötet 20 császárral szült édesanya szüléstörténetét, különleges hegportréját gyűjtötte össze, 5 szakmai hegmesével hitelesítve. A könyvben olvashatjuk a dr. Gutmann Orsolya szülész-nőgyógyásszal és Horváth Réka perinatális szaktanácsadóval készült beszélgetéseket, valamint Karasz Noémi szülésznő, Koncsek Krisztina gyógytornász és Kánya Kinga gyászkísérő írásait saját érintettségüket és szakmájukat képviselve a császármetszés különféle testi-lelki vetületéről.

Comments are closed.