Háztűznézőben a Spirálházban

Az újpalotai Spirálház felújítása igencsak felgyorsult az utóbbi hónapokban. Már látványos a változás, bár még van bőven tennivaló, de ezzel együtt is az utolsó simításokat végzik az építkezésen. A kerületi szakemberek, városrészvezetők augusztus elején az épület bejárásán vehettek részt, hogy szemügyre vegyék, hol tart a beruházás.

Bejárás a Spirálházban/Fotó: XV Média, Vargosz

Bejárás a Spirálházban/Fotó: XV Média, Vargosz

A tervek szerint ősszel már birtokba vehetik az épületet a szociális szférában dolgozók és a lakosok. A megújuló létesítmény az Inspirál Humán Központ nevet kapta, utalva a ház jellegére. A szolgáltatóház a kerület szociális, közösségi városközpontjává szeretne válni. A Zsókavár rendelőhöz hasonlóan a növényi fallal leválasztott előtér kulturális programoknak adna otthont: térzene, rendezvények, könyvtári kitelepülés interaktív helyszíne lesz.

A mosoda helyisége/Fotó: XV Média, Vargosz

A mosoda helyisége/Fotó: XV Média, Vargosz

Az épületet kültéri lifttel  akadálymentesítették. Hamarosan költözik a családsegítő szolgálat, a munkanélküli fiatalok tanácsadója, valamint egy szociális varroda és mosoda is nyílik. A hajdanán népszerű Pajtás étterem is újra kinyit, közösségi étkezdeként fog működni.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

László Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a szociális városrehabilitáció kapcsán most a Spirálház kerül középpontba, az átadásával szeptember végén lezárják a Zsókavár projekt III. ütemét. A képviselő arra is kitért, hogy a projektben az építkezések és a térmegújítások mellett közösségépítő programok is szerepeltek, mellyel nemcsak az újpalotaiakat, hanem az többi kerületrész lakosságát is meg tudták szólítani.

(beres)

Comments are closed.