Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetéseket keddre

Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre, január 8-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ónos eső veszélye miatt többek között Budapestre és Pest megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, és havazás miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki egyebek mellett a fővárosra és Pest megyére.
Hétfőn az esti, késő esti óráktól északnyugat felől újabb, nagy területet érintő havazás kezdődik, amely éjfélig nagyjából a Dunántúl nyugati, északnyugati felére jut el; 2-3 centiméter hó hullhat. Kedden továbbterjed a havazás a keleti országrészre, de eközben nyugat felől az enyhébb légtömeg hatására a havazás fokozatosan esőre vált.
A várható friss hó az ország déli felén maximum 5, az északi felén 5 centiméter fölött várható. Az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén 5-10 centiméternyi hó is hullhat. Többek között Pest megye északi részén lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken kedd éjfélig 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg valószínű.

Az előrejelzés szerint kedd hajnalra általában mínusz 10 és mínusz 2 fokig hűl le a levegő, de a derült, hóval borított területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű.

Comments are closed.