Hatodszorra sem sikerült

Továbbra sincs költségvetési rendelete a kerületnek, miután a képviselő-testület április 25-ei ülésén sem fogadta el a napirendet.

A grémium 10 igen, 7 nem, 3 tartózkodással szavazott, így nem volt meg a többség a költségvetési rendelettervezet tárgyalásához, azaz hamarosan hetedszer is összeülhet emiatt a testület.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Lamperth Mónika jegyző az ülés végén elmondta, hogy dr. György István, a fővárosi kormányhivatal vezetője, budapesti kormánymegbízott törvényességi felhívást intézett a képviselő-testületet, miszerint 30 napon belül fogadja el 2019-es költségvetési rendeletét. A kormányhivatal vezetője levelében felhívta a figyelmet, hogy a képviselő-testület hatáskörébe tartozik a költségvetés megalkotása, „a helyi önkormányzat nem mellőzheti a költségvetési rendelet megalkotását”. Kitért arra is, hogy büdzsé hiányában a központi költségvetésből származó működési támogatás folyósítását is felfüggesztik. A költségvetési rendelet hiánya veszélyeztetheti az önkormányzat alapvető rendeltetésének, a lakosság közszolgáltatásokkal történő ellátásának megfelelő szintén történő teljesítését” – olvasható a levélben.

Comments are closed.