Hatástalanították a bombát Rákospalota-Újpesten

Hatástalanították a II. világháborús bombát, a lakók visszatérhettek otthonaikba, megindulhatott a vonatforgalom és az érintett villamosok, buszok is a megszokott rendben közlekednek már.

A honvédség tűzszerészei szombaton délre sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később megsemmisítik – írta közleményében a fővárosi kormányhivatal.

A munkálatok idejére elrendelt lezárásokat feloldották, megindult a forgalom, a lakók visszatérhetnek lakóhelyeikre. A teljes művelet és a lezárás több mint három és fél órán át tartott, mintegy hétszáz embernek kellett elhagynia otthonát.

Rákospalota-Újpest vasútállomáson megindult a vonatforgalom. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni a szobi vonalon. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon szombat kora délután még 10-20 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A veresegyházi vonalon pályakarbantartás miatt július 15-ig továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat Rákospalota-Újpest és Veresegyház között.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: egy 100 kilogrammos szovjet gyártmányú betonromboló gránátot hatástalanítottak. A hatástalanítás mintegy fél órán át tartott, minden bonyodalom nélkül zajlott le.

Comments are closed.