Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök  Facebook-oldalán.

A kormányfő közölte: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról. Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.  A miniszterelnök nyilatkozatában arra kérte az embereket, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljenek az idősekre. “Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak” – mondta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra.

A látogatók otthonmaradását kérő tábla Hollókőn. A járvány miatt a hagyományos húsvéti fesztivál elmarad, a nyilvános parkolókat lezárták és táblákon kérik a kirándulókat az otthonmaradásra. Fotó: MTI/Komka Péter

Comments are closed.