Hársi nyári karateprogramja

Immár hivatalossá vált, hogy az újpesti Tadissi Martial és a XV. kerületben élő és sportoló (MTK-s) Hárspataki Gábor is ott lehet az Európa Játékokon – erről április 10-én tájékoztatták a magyar illetékeseket a minszki multisportesemény szervezői.

Az ötkarikás játékokhoz hasonlóan négyévente megrendezett esemény június 21. és július 1. között lesz a fehérorosz fővárosban. Az idei játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata-ban), valamint mindkét nem esetében öt-öt súlycsoportban, küzdelemben (kumite-ben) osztanak majd érmeket.

Forrás: karate szövetség

Forrás: karate szövetség

Az egyformán nyolcfős mezőnyökbe a márciusi Európa-bajnokságról, illetve egy európai pontszerző ranglistáról lehetett kvótát szereznie hat-hat főnek. Ezenkívül versenyszámonként egy helyet még fenntartottak a házigazdák versenyzőinek, míg az utolsó lehetőséghez szabadkártyával jutottak hozzá a kiválasztottak.

A 67 kilogrammos férfiak küzdelmében a világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Eb-bronzérmes Tadissi Martial, illetve a 75 kilogrammos Eb-második és harmadik hellyel is büszkélkedő Hárspataki Gábor egyaránt előkelő ranglistás helyének köszönheti a részvételt a kontinens miniolimpiájának számító rendezvényen.

A szakemberek szerint mindkét sportoló éremeséllyel vág neki a rangos megmérettetésnek. A minszki Európa Játékokon június 29-én és 30-án bonyolítják le a karateversenyszámokat, amelyekben 38 ország kilencvenhat sportolója méri össze tudását.

Comments are closed.