Az ónos eső miatt harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a fővárosban

Budapesten és Pest megyében is harmadfokúra emelték az ónos eső veszélye miatti figyelmeztetést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden, január 31-én délelőtt jelezte, hogy jelentős mennyiségű ónos eső, északon havazás várható.
A Magyar Közútkezelő azt közölte: az előrejelzések alapján az ónos esővel és havazásban érintett megyékben megelőzésképpen  már végeztek sószórási munkákat. Első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsony forgalmú, kisebb településeket összekötő mellékutakon és bekötőutakon avatkoznak be. Ezzel együtt a közútkezelő azt kéri, hogy az ónos esőkor lehetőleg ne induljanak útnak.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is fokozott óvatosságot kér.  A közleményükben kiemelték, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit és használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ).
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu weboldalon, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, az utinform.hu címen lehet információkat találni – írta az OKF.

Comments are closed.