Harc a szemetelőkkel

Az illegális szemétlerakás felszámolására két hónapos intézkedési tervet készített a polgármesteri hivatal.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Önkormányzatunk éves szinten mintegy nettó 36 millió forintot költ az illegálisan lerakott hulladékok elszállítására. A szeméthalmok azonban, sajnos, szinte egyik napról a másikra újratermelődnek, ezért hatékonyabb megoldást keres az illegális szemetelők ellen a hivatal.

– Ennek lényege többek között, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet együtt járőrözik és „vadászik” az illegális szemétlerakókra – mondta dr. Lamperth Mónika jegyző az XV TV adásában.

Egyéb hatósági eszközöket is bevetnek, ugyanis a tapasztalat az, hogy a kisvállalkozók egy része nem köt szemétszállítási szerződést, hanem valahol megszabadul a szemetétől. Ezért célzott hatósági ellenőrzés-sorozatot indítanak, aminek keretében a kereskedőknél és vendéglátósoknál, a kisvállalkozásoknál ellenőrzik a szerződések meglétét. Ahol nincs megállapodás, ott felszólítják a vállalkozót a pótlásra, ha ezt nem teljesíti, akár be is zárathatják a szolgáltatóegységet.

A polgármesteri hivatal dolgozói november 10-én takarítást szerveznek délután 2 órától, melynek célja a „Tegyünk együtt a tiszta XV. kerületért, tegyünk együtt a tisztább holnapért!” program népszerűsítése. A hivatal a lakók közreműködésére is számít. Kérik, hogy amennyiben illegális hulladéklerakást tapasztalnak, azt azonnal jelezzék a 06 1 305 3147-es éjjel-nappal hívható telefonszámon.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A központ raktára/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fontos tudnivaló, hogy a Károlyi Sándor utca 166. szám alatt megnyílt a Szemléletformáló és Újrahasználati Központ a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében, amely széles körben ingyenesen vesz át veszélyes és nem veszélyes hulladékokat a budapesti lakcímkártyával rendelkező lakóktól.

hulladek1

Forrás: XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály

 

Comments are closed.