Hamarosan megkezdődhet a rákospalotai Deák utca felújítása

– Várhatóan még tavasszal megkezdődhet a XV. kerületi Deák utca felújítása, miután aláírták a rekonstrukcióra vonatkozó szerződést – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a társaság és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Penta Kft. aláírta a vállalkozási szerződést, így május közepén várható a munkaterület átadása.

A projekt keretében teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A teljes pályaszerkezetet cserélik, új járdákat, gyalogos-átkelőhelyeket, továbbá parkolóhelyeket építenek, korszerűsítik a közvilágítást és fákat ültetnek – írták.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad majd.

A BKK közölte azt is, hogy az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötték meg a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.

Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

A BKK a közleményében kitért arra, hogy a nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a társaság elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért a beruházásában több jelentős útfelújítás várható az idén. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel az újpalotai Erdőkerülő és Zsókavár utcában is.

Comments are closed.