Halottak napi tudnivalók

Idén a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, így várhatóan a legforgalmasabb napok az október 29. (szombat), október 30. (vasárnap), október 31. (hétfő), november 1. (kedd) lesznek a temetőkben.
Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 29-től november 2-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben október 29. és november 1. között ügyeletet tartanak, az ügyfélszolgálati irodák reggel 8 és délután 6 óra között tartanak nyitva – tájékoztatta lapunkat a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI).
A temetőkben október 29-től november 2-ig 7 órától este 8-ig várják a látogatókat. Az Új köztemető október 23-án is 7-től este 8 óráig tart nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: reggel fél 8-tól délután 5 óráig lehet kimenni a sírkertekbe.
A temetőkbe október 29-től november 1-jéig tilos gépjárművel behajtani az Új köztemető kivételével.
Az EU-országokban érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító autót időkorlátozás nélkül beengedik a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom megengedi.
Rendkívül indokolt esetben a temető vezetője vagy megbízottja a nagyon idős, illetve járóképtelen, de mozgáskorlátozott-igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsit október 29-től november 1-jéig beengedheti a temetőbe, szintén a gyalogosforgalom függvényében.
A mozgáskorlátozott és nehezen mozgó látogatókat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 7 és 12 óra között keressék fel a temetőket!
Az Új köztemetőben október 23-án, valamint október 31-én nyitástól november 2-án temetőzárásig díjmentes a gépkocsibehajtás.
A forgalom zavartalansága miatt a sírkertekben megerősítik a rendészeti szolgálatatot, illetve a kerületi rendőrség, a közterület-felügyelők és a polgárőrség is járőrözik – tudatta a BTI.

Comments are closed.