Zengett a hajrá a Kolozsvár Általános Iskola tornacsarnokában, ahol február 27-én a hagyományos Ovis Olimpiát rendezték. A történet nyolc évvel ezelőtt kezdődött, amikor a XV. kerületben még összevont intézmények, úgynevezett nevelési-oktatási központok működtek. A Kolozsvár Általános Iskolához az Aulich, a Klapka utcai és a mai Mézes óvoda tartozott. Az 1971 óta testnevelés szakos intézmény először ennek a három ovinak szervezett „ötkarikás”, játékos, ügyességi versenyt, amely az évek alatt kerületi ovis olimpiává nőtte ki magát.

Ovis olimpia/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ovis olimpia/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az idei eseményre hat óvoda tíz csapata, mintegy száztíz gyerek nevezett, akiket óvodapedagógusok és szülők, rokonok népes csapata is elkísért. Ez utóbbiak gondoskodtak a sportos hangulatról, mert az elejétől a végéig kitartóan bíztatták a gyerekeket.

A játékos feladatokat az iskola testnevelői állították össze, a feladatok nehézségét a résztvevők korához igazították. Az olimpiai öt karika jegyében öt állomást kellett teljesíteniük a csapatoknak, minden állomáson két-két team küzdött meg egymással.

A játékban mind a tíz csapat nyertes volt, és minden résztvevő ajándékot kapott. Az ovis olimpiát az önkormányzat is támogatta, Móricz Eszter, a Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke az ajándékok kiosztásában is segédkezett.

Comments are closed.