Hadüzenet a hormonbetegségeknek

Új rendeléssel egészül ki a Rákos úti szakrendelő szolgáltatási kínálata május 8-ától. Eddig ugyanis nem volt endokrinológiai szakrendelés a kerületben. Az új szakorvos, dr. Balogh Illés május második péntekétől délután 2 és este 6 óra között várja a betegeket.

Dr. Balogh Illés/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Balogh Illés/Fotó: XV Média, Vargosz

– Az endokrinológia, vagy ismertebb nevén a hormonbetegségek kezelése egyre inkább előtérbe kerül – mondta a szakember. – A pajzsmirigy, az agyalapi mirigy betegségei, a mellékvese-problémák, a női hormonrendszer változásai a pubertástól kezdve a meno­pausáig, a fokozott szőrnövekedés, a terhességi endokrinológia, az örökletes szindrómák, a cukorbetegség és az elhízás, illetve a magas koleszterin ma már társadalmi jelenségnek számítanak. Nemtől és kortól függetlenül mindenkire veszélyt jelenthetnek.
Az új szakrendeléssel ezeket a betegségeket kívánják megelőzni. A rendelésen rögzítik a betegek kórtörténetét, elemzik a tüneteiket, megvizsgálják őket, majd a diagnózist követően egyénre szabott kezelési tervet készítenek.
– Ha a beteg állapota igényli, akkor további – laboratóriumi, izotópos, citológiai, szövettani és képalkotó diagnosztikai – vizsgálatokat írunk elő a számukra – magyarázza az orvos.
Dr. Balogh Illés endokrinológus szakorvos szerint a Rákos úti szakrendelő felszerelése és orvosi gárdája garanciát jelent az endokrinológiai betegségek hatékony kezelésére.

Comments are closed.