Ha engedik, idén is lesznek táborok

Sok szülőnek okoz gondot a gyerekek nyári elfoglaltságának, felügyeletének, hasznos időtöltésének megszervezése. Éppen ezért fontosak azok a táborozási lehetőségek, amit az önkormányzat, illetve a művelődési házak tudnak nyújtani. Sokan érdeklődtek az idei alternatívákról, ezért utánanéztünk, mire számíthatunk. Fontos azonban tudni, hogy a nyári táborokról május közepén dönt a kormány.

Az már bizonyos, hogy a koronavírus járvány miatt az idei nyári szezon sem lehet még olyan, mint amit évekkel korábban megszoktunk. Az önkormányzat nyári, ottalvós táborait – Bernecebarátiban és Siófokon – sajnos idén sem lehet megtartani.

Ha azonban a kormány rábólint, a családoknak nyújtandó segítségként az önkormányzat július 1. és augusztus 20. között megszervezi a kerületi napközis tábort. A tábor a tervek szerint két kerületi általános iskolában, a Czabán és a Hartyán Általános Iskolában lesz. A tábor igénybevétele a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára ingyenes, a többieknek csupán az étkezésért kell fizetni.

„A napközis tábor részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Jelenleg az előkészítés és a tankerületi központtal való egyeztetés van folyamatban. Az önkormányzat a táboroztatáshoz szükséges forrásokat biztosítja” – mondta lapunknak Reiszné Naszádi Magdolna főosztályvezető.

A kerületi művelődési házak is javában készülnek már a nyári táborokra, bár a tavalyi évhez hasonlóan szülőkben, szervezőkben egyaránt nagy az izgalom, amíg az aktuális kormányrendelet konkrétan nem mondja ki, hogy a szükséges létszámkorlátok és óvintézkedések mellett, indulhatnak a táborok.

„Hatvan táborban, hét helyszínen, 47 féle témakörben, az óvodás korosztálytól a kamaszokig várjuk a gyerekeket, hétköznapokon általában 9-től 17 óráig.

Az évek óta népszerű táborokat idén is megtartjuk, de 17 teljesen új formációt is ajánlunk azoknak, akik szeretnek táncolni, balettozni, Budapest utcáin barangolni, sportolni, íjászkodni, karatézni, kézműveskedni, ékszert készíteni, barlangászkodni, állatokkal foglalkozni, sütni-főzni, varázsolni, bűvészkedni, társasjátékozni, filmet és animációs filmet készíteni, bábozni, grafikai tervezéssel ismerkedni, mesélni, szövegelni, kísérletezni, zenélni, helytörténettel foglalkozni” – sorolta a lehetőségeket Bezerédi Erika, a Csokonai Kulturális Központ igazgatója.

Testvérpároknak idén is 1000-1000 forint kedvezményt biztosítanak, amennyiben ugyanarra a hétre, egyazon helyszíne, azonos vagy különböző táborokba jelentkeznek.

A www.csokonaikk.hu honlapon minden táborról, a jelentkezési és befizetési határidőkről részletes leírás található.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Comments are closed.