Gyűjtsünk az életért!

Az ÖTHÉT Egyesület és az önkormányzat április 8-án közösen indította útjára a „Gyűjts az életért!” programot, melynek keretében a kerület több pontján is gyűjteni kezdik a műanyag kupakokat. Ezeket műanyag-feldolgozónak adják át, amely kilónként fizet a kupakokért. Az így befolyt összegből, illetve az egyéni támogatóktól kapott adományokból a kerületi rászorulókat kívánják segíteni.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

–         A karitatív akció első támogatottja a 9 éves beteg Szikszai Szintia lesz, akinek a kezelését segítjük ilyen módon – jelentette be Makai Ferenc, az egyesület elnöke (képen balra), a programmal kapcsolatban szervezett sajtótájékoztatón. – Azt követően minden hónapban két-két családot szeretnénk támogatni.

Az elnök szerint, havonta akár 40 ezer forinttal is segíthetik a rászorulókat, és ez az összeg sok családnak nagy segítséget jelent.

Hajdu László polgármester mellett dr. Pintér Gábor alpolgármester (képen középen) is támogatta a programot, aki elmondta, hogy a kupakgyűjtést az iskolákban, az óvodákban, a művelődési házakban és két áruházban végzik. Ehhez a műanyag zsákokat és a gyűjtődobozokat az önkormányzat biztosítja, a szállítást pedig a Répszolg munkatársai végzik.

Comments are closed.