Győzelemmel emlékeztek az alapítóra

A Szalayné Sebők Éva Emléktornáknak kettős szerepe van: egyrészt méltó emléket állítanak a XX. század legjobb női röplabdázójának, másrészt az általa alapított Palota RSC-nek is lehetősége nyílik arra, hogy a bajnokság előtt felmérhessék, hol tartanak a felkészülésben. Az idei tornán az NB I.-es Budaörs, a Közgáz és a Miskolc volt az élvonalba visszajutó kerületi csapat nívós ellenfele. Fekete Krisztina tanítványai előbb a Közgázt verték sima mérkőzésen 3-0-ra, majd az aranyéremért a Budaörsöt is legyőzték 3-1-re. A verseny végén a csapatok legjobb játékosai, köztük a palotai Papp Dóra is különdíjat kaptak. A tornán alkalmunk nyílt a klub szakmai vezetőjével, Balogh Beatrixszel az előttünk álló bajnokságról is néhány szót ejteni.

A palotai lányok/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A palotai lányok/Fotó: XV Média, Nagy Botond

„Idén a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt néhány héttel később kezdünk. Az első mérkőzésünket október 23-án Nyíregyházán játsszuk majd, míg az első hazai (Sződliget utca 24-30.) mérkőzésünk éppen a mostani ellenfelünk, a Budaörs ellen  lesz november 12-én délután 4 órakor.”

Balogh Beatrix elmondta a csapat nagy átalakuláson ment keresztül, többen távoztak a tavalyi együttesből, akiket minőségi játékosokkal sikerült pótolniuk. Nagy Bernadett, Baksa Anita, Hadnagy Brigitta újonnan kerültek a csapathoz, míg Papp Dóri hosszabb kihagyást követően tért vissza. Rajtuk kívül még várható egy-két új igazolás.

„Egyértelműen a 9-10. hely valamelyikére várjuk a csapatot, melynek átlagmagassága nőt az új igazolásokkal a tavalyihoz képest.”

A Palota RSC-vel kapcsolatos hír, hogy már nemcsak az önkormányzat, hanem egy helyi cég, a Medimpex Gyógyszer Zrt. is támogatja őket. Illetve a csapat több mérkőzése is látható lesz az M4 és a Digisport adókon.

Comments are closed.