Gyógyulás a mínuszokban

Az 1970-es években egy japán tudós, Dr. Yamauchi kifejlesztett egy új módszert, amiben szokatlanul hideg hőmérséklettel gyógyított. A hidegterápia (krioterápia) lényege, hogy a szervezetet nagyon rövid időre (2-3 percre) mínusz 120 és 170 Celsius-fok közötti hőmérsékletnek teszik ki egy erre a célra speciálisan kialakított kabinban.
A hidegterápia lényege ugyanis, hogy a szélsőséges hőmérséklet kiegyenlítésére szervezetünk a tartalékok kimerítése nélkül indítja be öngyógyító mechanizmusait. Ennek köszönhetően a kezelés után megszűnhet a fáradtságérzés, a fáradt, túlterhelt izmok ellazulnak, fokozódik a bőr, a nyálkahártyák és a belső szervek vérkeringése, csökkennek az ödémák, fokozódik az endorfintermelés, valamint felgyorsulnak az anyagcsere-folyamatok.

hidegszauna_6_google
Bár ijesztőnek hangzik az ilyen alacsony hőmérséklet, nem kell félni, testünk nem fagy meg, mivel a fülke levegője rendkívül száraz. Sőt az ember állítólag kényelmesen elviseli a mínuszokat, hogy azután élvezhesse annak minden pozitív hatását.
Mivel a fülkében a bőrünk hőmérséklete 0-5 Celsius-fokra csökken, a rövid kezelést követően – a hőmérséklet-kiegyenlítődésre való törekvés hatására – szervezetünk 1000-3000 kalóriát éget el, így a módszer a túlsúlyproblémával vagy a narancsbőrrel küzdők számára is hatékony megoldást jelenthet.
Egy kriptoterápiás kezelés 3 percig tart. A kúrák általában 5-10 alkalomból állnak, és kedvező hatásukat hosszú időn át élvezhetik a páciensek.

Comments are closed.