Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) idén is meghirdeti gyermek- és ifjúsági pályázatait: a már évek óta népszerű gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint idén először a középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot.

A pályázat arra hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy világunkat mára teljesen elborítja a műanyaghulladék, ami az emberiség egyik legnagyobb és legvégzetesebb „alkotása”. Ez a probléma sürgős megoldásra vár, mert a lebomlási ideje akár ezer év is lehet, és a kár, amit az élő szervezettel, a természettel okoz, felbecsülhetetlen.

A pályázók ezt az anyagot kreatív megoldásként a művészet szolgálatába állíthatják: képzeljék el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsék meg alkotásukban, szabadon, saját asszociációjukban.

Mindhárom pályázat beküldési határideje október 31. A díjátadót decemberben rendezik meg a Mikulásgyárban. A pályázati kiírások a www.fkf.hu honlapon találhatók meg.

Comments are closed.