A gyerekek új kedvence

Elkészült a kétkorosztályos játszótér a Kontyfa utcában, a gyerekek már birtokba is vehették a vadonatúj játszószerekkel felszerelt parkot. A téren mind a kicsik (6 éves korig), mind a nagyobbacska
(6–12 éves korig) gyerekek szórakozását biztosító játszószereket helyeztek ki.

Kontyfa játszótér/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kontyfa játszótér/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A játszóeszközök nagyon jó minőségű, egyedi, külföldi játszószerek. Az önkormányzat korábban is épített többkorosztályos játszóparkokat, azonban ez az első olyan, ahol a két területet kerítéssel választották el egymástól. Arra azonban ügyeltek, hogy a szülők számára az átjárhatóság biztosított legyen – tudtuk meg Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezetőtől.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az elmúlt időszak park- és térfejlesztéseihez hasonlóan, itt is kialakítottak igencsak közkedvelt kültéri fitneszparkot. Négy, mozgáskoordinációt fejlesztő fitnesz­eszközt helyeztek el a parkban, ezeket télen sem kell leszerelni.
A parkrekonstrukció során 31 közterületi bútort (uzsonnázóasztalokat, padokat, szemétkosarakat, biciklitárolókat), 1 pingpongasztalt és ivókutat helyeztek ki, több mint 600 négyzetméter díszburkolatot és mintegy 300 négyzetméter gumiburkolatot raktak le. Ezek mellett majd’ 3000 négyzetméternyi területet füvesítettek, valamint több mint 400 négyzetméteren cserjéket ültettek.
Az új játszótér igen hamar közkedvelt lett, nemcsak a környékről, de messzebbről is szívesen jönnek a családok kipróbálni a 16 vadonatúj játszóeszközt. A játszóhely átadásának időpontjától szabályozzák a tér nyitvatartását, melynek felügyelete a kerületi közterület-felügyelet feladatai közé tartozik majd, a tér nyitását és zárását ők végzik. A parkban térfigyelő kamerát is elhelyeznek.
– A parkfejlesztés itt még nem ért véget. A későbbiekben az idősebbeknek alakítanának ki rekreációs parkrészt, lesz napozódomb, az iskola körül futópálya. Az iskola bejárata előtt agora jellegű közösségi tér kialakítása is szerepel a tervek között – mondta el Németh Tibor.

Nyírpalota utcai parkoló/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Nyírpalota utcai parkoló/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az újpalotai leállóhelyek, így a Nyírpalota utcai parkolók kialakításáról itt lehet olvasni.

Comments are closed.