Gyakori szabálytalanság a lejárt szavatosságú élelmiszer

A lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása a leggyakoribb probléma, amellyel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az ellenőrzések során találkoznak – mondta Pleva György a hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató a gyakori szabálytalanságok közé sorolta a nyomon követhetetlen élelmiszerek forgalmazását, továbbá minőséghibák is rendszeresen előfordulnak. Bár problémák továbbra is vannak, lassú javulás tapasztalható ezen a téren – mondta az igazgató. Ez annak tudható be, hogy a vállalkozók kezdik megismerni a szabályokat, illetve számítanak az ellenőrzésre.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A műsorban elhangzott, az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat már elkezdődött és a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart. Az országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.