Evezős verseny és foci az önkormányzatoknak

Horváth Attila közbiztonsági referensnek, a kerületi önkormányzati rendészet vezetőjének mozgalmas hétvégéje volt. Többedmagával május 12-én a kerületet képviselte a Magyar Önkormányzatok IV. Focikupáján. Másnap pedig az önkormányzatoknak és partnerszervezeteknek meghirdetett dunai regattaversenyen vett részt.

– Egy picit elfáradtam – mondta Horváth Attila nem sokkal az evezősverseny befutóját követően. – Meleg is volt, meg a meccsek és a dunai verseny is hajtósak voltak.

A labdarúgótornát a szomszédos kerület sporttelepén, az Ikarus BSE sportpályáján rendezték. A 44 csapatot hatos és ötös csoportokba osztották, ahonnan az első kettő jutott a kiesés táblára. A mi csapatunk az egyik legerősebb csoportba került, amelyben többek között a tavalyi bajnok Szombathely csapatával is találkoztak.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Sajnos csak egy mérkőzést sikerült megnyernünk, az V. kerületi önkormányzat csapata ellen. A Nyírbátorral egy döntetlennel végeztünk, a másik három riválisunktól kikaptunk, így nem jutottunk tovább – mondta a referens.

Másnap a Margitsziget melletti 500 méteres Dunai Regattán a kerületi csapatnak négy ellenféllel kellett megküzdenie a futamában. A csoportokból csak az első helyezett egységek jutottak a szuperdöntőbe. Evezős csapatunkat többségében nők alkották, s bár a női kollégák is kiválóan eveztek, a hajónk nem jutott tovább a csoportjából.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Nagyon jó verseny volt, jövőre kicsit jobban felkészülünk rá, és akkor még jobban fog menni – mondta a közbiztonsági referens, aki hozzátette, hogy az önkormányzatok közti sportesemények arra is jók, hogy a résztvevők egy kicsit kikapcsolhassanak a napi munka monotóniájából, illetve, hogy minél több embert mozgásra, sportolásra csábítsanak.

Comments are closed.