Gazdátlan autók kerületszerte

Olvasói kérdést kaptunk arról, hová kell fordulni, ha a közterületen hosszabb ideje elhagyott autóról van tudomása egy lakónak.

„Az önkormányzat Intelligens Panaszbejelentő Rendszer applikációja tökéletesen megfelel az elhagyott járművek bejelentésére, ami még megtehető ügyfélfogadási időben a 305 3230-as, ügyfélfogadási időn kívül a 305 3147-es telefonszámon, a hatosagifoosztaly@bpxv.hu e-mail-címen, illetve az önkormányzat ingyenesen hívható 06 80 203 804-es zöldszámán is” – mondta a rendészeti osztály vezetője, Horváth Attila.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Évente átlagosan 700-800 közterületen hosszabb ideje álló, üzemképtelennek minősülő járművet derítenek fel a rendészeti osztály jár­őrei, ennek egy részét lakossági bejelentések alapján. A közterület-felügyelők mindig megvizsgálják, hogy valóban jogszerűtlenül tárolják-e a járművet az utcán. Ez akkor áll fenn, ha nincs érvényes műszaki vizsgája az autónak, nincs rajta rendszám vagy szemmel láthatóan alkalmatlan a közúti közlekedésre.
Bármelyik esetről is van szó, a jármű szélvédőjére ragasztott felszólítást hagynak a tulajdonosnak, hogy tíz napon belül szállítsa el a kocsiját a közterületről vagy rendezze a jármű műszaki állapotát. Ha ennek nem tesz eleget, akkor az önkormányzat elszállíttathatja a járművet, minden esetben a tulajdonos költségére. További részletek az Életképek 1. számában olvashatók.

Comments are closed.