Futókör a Kontyfa parkban

Újabb sportolási lehetőséggel egészült ki a Kontyfa rekreációs park, elkészült az új, rekortán borítású futókör.

– A Répszolg nyáron elkészítette az alapot, szeptember utolsó napjaiban pedig a speciális szaktudást igénylő rekortán burkolat lerakását is elvégezték – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől.

Futópálya még a befejezés előtt/Fotó: XV Média, Vargosz

Futópálya még a befejezés előtt/Fotó: XV Média, Vargosz

A Kontyfa iskola körüli futópálya hossza 530 méter, szélessége 1,5 méter. A futókörnek egy körülbelül 100 méteres kiszélesített, 4 futópályát magában foglaló egyenes szakasza is van, ahol az iskolai testnevelésben előírt méréseket is elvégezhetik az órák keretében.
– A futókört persze nemcsak a diákok használhatják, hanem a környék lakói is futhatnak rajta – hangsúlyozta az ügyvezető.
A Kontyfa park rekonstrukciója során a lakótelepi konyhakert program keretében közösségi kertet alakítottak ki. Tavaly adták át a kétgenerációs játszóteret, ahol mind a kicsiknek (6 éves korig), mind a nagyobbacskáknak (6–12 éves korig) szórakozást biztosító játszószereket állítottak fel.
Emellett a térre vezető utakra díszburkolatot raktak le, növényeket telepítettek, ivókutat, utcabútorokat helyeztek ki, térfigyelő kamerát szereltek fel. A játszótéren kívül egy kültéri fitneszparkot is létesítettek.

Comments are closed.