Fűtés-korszerűsítés a táborban

Megkezdődött a Bernecebarátiban levő önkormányzati gyerektábor felújításának első szakasza, melynek során a kazáncserét, valamint a fűtési és melegvíz-ellátási rendszer felújítását végzik el.
A bernecebaráti tábor főépülete földszintes kialakítású, alápincézetlen, magastetős, téglafalazatos, múlt század eleji épületrészekkel is rendelkezik, és melyet azóta többször bővítettek és felújítottak, közvetlen kapcsolata van a mellette található erdővel. A tábor területén nyolc darab 37 négyzetméteres fűtött faház van. Mindezek fűtése és melegvíz-ellátása elengedhetetlen a biztonságos, komfortos táboroztatáshoz.

„A tábor épületének fűtési hálózatát önálló, földgázüzemű fűtési hőtermelő közbeiktatásával alakították ki. A tervezői műszaki leírás, a gáz- és fűtéstervek alapján készül a tábor átfogó fűtés-korszerűsítése. Ennek keretében elvégzik a fűtési rendszer hidraulikai szabályozhatóságát biztosító korszerű hőtermelő és hőleadó berendezéseket integráló fűtési hálózatnak, illetve a meglévő használati melegvíz-termelő és -tároló kiváltásával a 8 faház használati melegvíz-ellátásának korszerű energiaellátású, folyamatos rendelkezésre állást biztosító hálózatának kiépítését. Ezenfelül a kapcsolódó elektromosenergia-betáplálás és elektromos erőátviteli kapcsolások kialakítása is a jelenlegi munkafolyamat része. A fűtési és használati hideg- és melegvíz-hálózat nyomvonalvezetése a szükséges térfelszíni bontások kialakításával és helyreállításával, az eredeti térfelszíni takarás visszaállításával történik” – tájékoztatta lapunkat a GMK működtetési igazgatója, Mona Péter.
A kivitelezés ezen fázisainak költsége nettó 31 millió forint.

Comments are closed.