Fradista a léc felett

Dudás Máté, a Kovács Pál Gimnázium magasra nőtt tanulója nagyon elégedett a jelenlegi helyzetével. A 11. évfolyamos diák ugyanis abban az egyesületben sportolhat, amely gyerekkora óta a kedvence volt.

Dudás Máté/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dudás Máté/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A Ferencvárosért pécsi fiú­ként is rajongtam, minden sportágban nekik szurkoltam, és nagyon örülök, hogy most már magam is a Fradi címeres melegítőjét viselhetem – meséli boldogan a magasugró.
Máté fiatal korában sok sportágat kipróbált, focizott, szivacskézilabdázott és bokszolt is. Mivel mozgékony és ügyes fiú volt, az iskolája több versenyre benevezte. Egy diákolimpiai hétpróbaversenyen nézte ki őt az egyik pécsi atlétaedző, aki lecsábította a PVSK-ba.
Itt előbb a távolugrással próbálkozott, de hamar átpártolt a magasugrókhoz. Az elmúlt pár évben egyre jobb eredményeket produkált, ennek köszönhette, hogy a PVSK-nál erősebb atlétikai egyesületek is felfigyeltek rá.
– Mindig is szimpatikus volt, ahogy a Fradi atlétái és edzői összetartottak a versenyeken, ezért, amikor hívtak, azonnal igent mondtam nekik – mondja Máté.
Nem volt könnyű döntés, ugyanis a családját otthagyva a fővárosba kellett költöznie a fiatal sportolónak. Emellett iskolát is kellett keresnie. Több próbálkozás után a Kovács Pál Gimnáziumban kötött ki, ahol a Fradihoz hasonlóan szintén nagyon jól érzi magát.
Dudás Máté az elmúlt fedettpályás időszakban már a 2 méteres magasságot is átugrotta, ez most a legjobb eredménye. Szabadtéren még „csak” 196 centiméteres eredménnyel rendelkezik, de az edzéseken ennél jóval nagyobb teljesítményre is képes, így remélhető, hogy előbb-utóbb itt is a 2 méter fölé repül majd. Szüksége is van a gyors fejlődésre, mert hazai szinten több komoly riválisa akad, akikkel a világversenyeken való részvételért meg kell küzdenie.

Comments are closed.