A fővárosban több mint negyvenen kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatornának vasárnap reggel. Csak a fővárosban több mint negyvenen kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt.

Győrfi Pál közölte: háromszázharminc embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül ötvenkettő kiskorú volt. Hozzátette: 17 esetben pirotechnikai eszköz okoztak sérülést. Emellett voltak közlekedési balesetek, de verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket.
Az M1 aktuális csatorna tudósítója a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból bejelentkezve elmondta: a honvédkórház sürgősségi osztályára tizenhét beteget vettek fel, de már valamennyien jobban vannak. Zacher Gábor osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint az alkoholmérgezéssel felvettek mintegy negyven százaléka fiatalkorú volt.
A másik fővárosi toxikológiára, a Péterfy Sándor utcai kórházba reggel 8 óráig huszonhét beteget vettek fel. Egy ember intenzív osztályra került.

Comments are closed.