Főtáv-beruházás: a helyreállítás következik

Július elején újabb bejárást tartott az önkormányzat a Főtáv távhővezeték-beruházásával érintett területen. A bejárás a Szerencs utcai vasúti átjárótól kezdődően a teljes nyomvonalra, azaz az újpalotai Hősök útjáig terjedt ki. Az ellenőrzés során azt vizsgálta a helyhatóság, hogy a beruházást követő úthelyre­állítási munkák a m egfelelő minőségben készültek-e el, illetve a korábbi, június végi bejárás során feltárt hibákat a kivitelező kijavította-e – tudtuk meg Jávori Pétertől, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől.
– Így a beruházás végén a legfőbb gondot az okozza, hogy nem kellő minőségben végzik el a közterültetek helyreállítását. Sok helyen megáll a víz, és a csatornafedlapok sincsenek gyakran az úttesttel egy szintben. Ezeket mind utólag kell kijavítania a kivitelezőnek a korábban felvett, a lakók és a helyi képviselők jelzésével kiegészített hibajegyzékünk alapján – mondta az osztályvezető.
Az önkormányzat csak a hibák javítása után veszi ismét birtokba a közterületeket, a később felmerülő problémákra pedig garanciális hibajavítási kötelezettséget ír elő a kivitelezőnek.
Mint megtudtuk, mind­ezek mellett az érintett területen jó néhány utcában az önkormányzat megbízásából a Répszolg is végez majd a beruházáshoz nem szorosan kapcsolódó munkákat, például zöldsáv- és járdafelújítást vagy a szegélyek helyreállítását. Erre a képviselő-testület nettó 35 millió forintot szavazott meg.
A kerület vezetése egyébként azt kéri a Főtávtól, hogy a társaság is támogassa anyagilag ezeket a helyreállítási munkákat.

Comments are closed.