Folytatta munkáját a képviselő-testület

Hosszú – több mint egyhetes – szünetet követően meglehetősen vitriolos hangulatban folytatódott a június 6-án határozatlanképtelenség miatt félbeszakadt képviselő-testületi ülés június 14-én. Míg az ellenzéki képviselők Dr. Pintér Gábor alpolgármester esetleges lemondását és a Fidesz-KDNP-frakció kivonulását firtatták, addig a kormánypárti oldal Dr. Lamperth Mónika jegyző munkáját kifogásolta.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A politikai adok-kapok után a testület megtárgyalta a még hátralévő 9 napirendet. Többek mellett elfogadták az uniós támogatásból megvalósuló kerékpárosúthálózat-fejlesztés XV. kerületet érintő módosítását.

Támogatták egy vizsgálóbizottság felállítását, aminek a kerület közbiztonsági és köztisztasági problémáinak feltárása lesz a feladata.

Megszavazták a képviselők, hogy a polgármester kezdeményezzen tárgyalásokat a Kőrakás park 1-8. számú épület tulajdonjogának, valamint működtetésének megszerzése érdekében.

Ugyancsak támogatta a testület a kerületben dolgozó pedagógusok számára a hűségjutalom visszaállítását, az erről szóló előterjesztés szeptemberi megtárgyalását.

Az ülés végén elhangzott, hogy július 4-én rendkívüli ülésre hívják össze a képviselő-testületet.

Comments are closed.