Folytatódott a jó széria

Lassan már unalmas leírni, hogy az MTK (volt Dynamic) karatésai hétről hétre milyen remek eredményeket érnek el. A dániai Aalborgban rendezett korosztályos Európa-bajnokságon Ilankovic Aleksandra az 53 kilogrammos junior (16-17 éves) lányok között aranyérmet szerzett.

Minden világ- és Európa-bajnokság előtt számítani lehet arra, hogy valamelyik MTK-s karatéka éremmel tér majd haza. Így volt ez a  dániai Aalborgban rendezett korosztályos Eb előtt is, melyre „hagyományosan” több kerületi fiatal kvalifikálta magát.

Forrás: MTK karate

Forrás: MTK karate

Ilankovic Aleksandrára, aki az 53 kilogrammos junior (16-17 éves) lányok között indult, aranyérmet nyert.

A fiatal versenyző a selejtezők során előbb 4-0-ra verte a ciprusi Papageorgiut, majd 3-0-ra győzött a skót Pollard és a török Ocak ellen is, a döntőbe jutásért pedig akciódús csatában 8-4-re múlta felül a francia Grunt.

A német Augel elleni finálé pedig különleges izgalmakat hozott: Fischer Mihály és Miklós Nikolett tanítványa ugyanis egy ütéssel 1-0-ás vezetést szerzett, de aztán ellenfele egy három pontot érő fejrúgással fordított. A magyar karatés azonban az utolsó másodpercekben – szintén fejrúgással – visszavette az előnyt, és 4-3-ra nyert. Ezzel a 33 fős magyar csapat egyetlen aranyérmét nyerte a korosztályos kontinensviadalon.

Jövőre Budapesten rendezik majd a fiatal karatésok európai seregszemléjét, amely versenyen Aleksandra még mindig a juniorok között indulhat majd.

Comments are closed.