Folytatódik a környezettudatos segítség

Újabb két rászoruló családnak adták át az Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért (Ö.T.H.É.T.) Egyesület és a Gyűjts az életért! kampányhoz csatlakozó cégek képviselői adományaikat a XV. kerületi polgármesteri hivatalban február 19-én.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az átadón Sárközi Júlia öt gyermekével és Kovácsné Perl Ágnes lányával vehette át az ajándékokat, és az eseményen bemutatták a következő két családot is, akik számára elkezdődött az újabb gyűjtési akció. Az Ö.T.H.É.T. Egyesület elnöke, Makai Ferenc többek között arról beszélt, hogy közös összefogással sikerült a Gyűjts az életért! programjukat eredményesen megvalósítani a városrészben. A civil szervezet ötletesen összekapcsolta a rászorulók megsegítését a környezettudatossággal, hiszen műanyagkupakok újrahasznosításából összegyűlt pénzzel patronálják a rászorulókat.

A karitatív kezdeményezést felkarolta az önkormányzat is, ugyanis fővédnöke Németh Angéla polgármester. Egyre bűvöl a kerületi támogatói kör is, akik különböző adományokkal segítenek. Az akcióhoz frissen csatlakozott a Szabó Ervin Könyvtár újpalotai fiókkönyvtára, ami ezentúl ajándékkönyvekkel, valamint ingyenes beiratkozással támogatják a kampányban részvevőket.

Az adományátadón a polgármester arra biztatta a rászorulókat, merjenek szólni, ha segítségre van szükségük, mert csak az információk birtokában tudják felkarolni az elesetteket.

Az átadón jelen volt Tóth Imre alpolgármester, dr. Lamperth Mónika kerületi jegyző, Reiszné Naszádi Magdolna, a népjóléti és intézményfelügyeleti főosztály vezetője, Pallos Judit civil referens és Tóth Veronika egyéni képviselő.

Comments are closed.