Folytatódik a kis terek fejlesztése

A képviselő-testület 2011 óta biztosít forrást kisebb-nagyobb terek, parkok megújítására. Idén nettó 18 millió forint van erre a célra. Az illetékes bizottság május végén döntött a keret felhasználásáról. A részletekről Benedekné Bagyinszki Márta városgazdálkodási főosztályvezető tájékoztatta lapunkat.

A Molnár Viktor utca – Drégelyvár utca kereszteződése Zugló felől érkezve Újpalota „kapuja”, ami jelenleg rendezetlen képet mutat. A lakótelepi oldal közterületének megújítására tavaly ősszel készült egy terv, melynek egy része valósulhat meg idén a pavilonok környezetének átalakításával. A területen új járdák épülnek, növelik a zöldfelületeket, valamint a forgalmas buszmegálló leválasztására egy pergolarendszer építését tervezik. A fejlesztésre fordítható keret nettó hatmillió forint – tudtuk meg a főosztályvezetőtől.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Páskom park 37. szám alatt lévő óvoda előtti közterület megújítására nettó 3,5 millió forint áll rendelkezésre. A meglévő régi eszközök és burkolat elbontása után egy új, modernebb pihenőrészt alakítanak ki díszburkolattal, padokkal, szemetesekkel. További részletek az Életképek 13. számában olvashatók.

Comments are closed.