Foltozzák az utakat

A csapadékos időjárás, valamint az enyhe és fagyos hőmérséklet váltakozása nagyon kikezdte az utak burkolatát, sok a kátyú az egész fővárosban.

Kerületünkben sincs ez másként, egyre-másra keletkeznek az úthibák mind a mellékutakon, mind a tömegközlekedési főútvonalakon.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületi utak tekintetében a Répszolg végzi a javításokat. A felmérések szerint január közepén 150-200 négyzetméternyi kátyús útszakasz volt a kerületben – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől.

Több, kifejezetten balesetveszélyes úthibát javított ki a társaság úgynevezett hidegaszfaltos módszerrel, többek között az Eötvös utcában és a Mogyoród útján. Ezt követően kezdődhet a kevésbé balesetveszélyes, kisebb kátyúk felszámolása.

„A téli útjavítás sajnos csak ideiglenes megoldás, hiszen nem áll rendelkezésünkre megfelelő technológia. A meleg aszfaltot előállító üzemek ilyenkor leállnak, majd csak februárban kezdenek el újra működni. Addig marad a zsákos, hidegaszfaltos megoldás, ami korántsem olyan hatékony. Ezért tavasszal, a fagyok elmúltával az így betömött kátyúkat újra javítani kell majd” – mondta el az ügyvezető.

A Répszolg útellenőre folyamatosan járja a kerület útjait és feljegyzi az úthibákat, de a 06 80 205 062-es telefonszámra érkező lakossági bejelentések alapján is végez útjavításokat a társaság.

Comments are closed.