Földbe ment terv

Megvalósulni látszik a kerületi önkormányzat egyik régi terve, a Deák utcai új modern orvosi rendelő megépítése. Dr. Pintér Gábor alpolgármester a tervező és kivitelező cégek képviselőivel közösen a Karácsony Benő parki építési területen elhelyezte a leendő épület alapkövét február 3-án.

_img_1893

Fotó: XV Média, Vargosz

– A beruházás fedezetét már a 2015-ös költségvetés is tartalmazta, de az engedélyek beszerzése, illetve a szerződések megkötése különböző okok miatt csak 2016 végére valósulhatott meg. Mostanra viszont már minden nehézség elhárult, így remélhetőleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy egy év múlva, nagyjából március 15-ét követően a Deák utcai háziorvosok és a Sződliget utcai gyermekorvosok már az új rendelőben fogadhassák a betegeket – mondta az alpolgármester, aki több február 3-i napilap és az épület látványterve mellett a januári ÉLETképek egyik számát is betette a földbe süllyesztett időkapszulába.

_img_1839

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az önkormányzat egészségügyi koncepciójában szerepel, hogy a jelenlegi szétszórt és sok kis egységből álló egészségügyi infrastruktúrát kevesebb és tömegközlekedéssel, valamint autóval is könnyen megközelíthető helyekre centralizálja.

A Karácsony Benő park szélére is ilyen modern egészségügyi centrumot álmodtak, ami kiváltaná a rendkívül elavult Deák utcai háziorvosi rendelőt, illetve a nehezen megközelíthető Sződliget utcai gyermekorvosi rendelőt. Az új épületben négy-négy felnőtt- és gyermekorvosi praxis kap majd helyet, illetve a kivitelezés során a rehabilitáció feltételeit is megteremtik.

Comments are closed.