Fókuszban a helyi oktatás – sajtótájékoztató

Az iskolák ügye nem kampánytéma, hanem a szívügyük, ezért új szövetséget kötne a XV. kerületi iskolákkal, óvodákkal, bölcsődékkel jelentette be augusztus végi sajtótájékoztatóján László Tamás, a Fidesz-KDNP kerületi polgármesterjelöltje.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az oktatás, a nevelés, a jövő generációjának előmenetele a legfontosabb céljaink közé tartozik  – nyomatékosította a Fidesz-KDNP jelöltje. László Tamás arra is kitért, hogy 2010-ben, amikor polgármesterként átvette a kerületet a baloldaltól, szinte az összes bölcsőde-, óvoda-, iskolaépület lepusztult volt, nem megfelelő kihasználtsággal működött. Négy év alatt számos felújítást, rekonstrukciót vitt véghez, melyekről részletesen beszámolt. A polgármestersége idején tapasztalt lendület azonban szerinte megtört. A jelenlegi kerületvezetés iskolakezdési támogatását ugyan megszavazták, azonban ennél ők többet szeretnének adni.

Felülvizsgálnák az ösztöndíjrendszert, segítenék a pedagógusok továbbképzését, valamint visszaállítanák az úgynevezett Képmás-esteket és a jubileumi jutalmazás korábbi rendszerét – sorolta. Ígérte, hogy amennyiben őt választják meg polgármesternek, eléri, hogy a Dózsa György és a László Gyula Gimnázium felújítására évente 150-200 millió forintot költsön az önkormányzat, mert így könnyebben lehetne további állami forrást szerezni. Beszélt továbbá a helyi családprogramról is, ami a kormány családprogramjának a leképezése lenne.

Comments are closed.