A Föld népességének folyamatos növekedésével, az egy főre jutó erőforrások csökkenésével egyre fontosabb téma az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használata. Márciusban melegszik az idő, és a napsütéses órák száma is nő, az energiapazarlás mégsem csökken igazán.

Éppen ezért fontos, hogy legyen egy nap, amely a környezettudatosságra, fenntarthatóságra és az energiatakarékosságra hívja fel a figyelmet. Ez a nap pedig március 6-a, a nemzetközi energiatakarékossági világnap.

Apró praktikákkal csökkenthetjük energiafelhasználásunkat, amelynek hatása pénztárcánkon is érződhet. Ráadásul ezek csupa olyan dolgok, amelyek nem járnak a komfortérzetünk csökkenésével. Csupán arra kell figyelnünk, hogy csak akkor és annyi energiát használjunk, amennyire szükség van. Érdemes például főzés során fedőt használunk, ha pedig felforrt az étel, takarékra venni a lángot. Kádfürdő helyett zuhanyozzunk, mosogatásnál pedig ne folyassuk a vizet.

Figyeljünk arra, ha kimegyünk egy helyiségből, kapcsoljuk le a villanyt, ha pedig több órára elmegyünk otthonról, állítsuk át a termosztátot.

Comments are closed.