Fő téri rekonstrukció

TISZTELT KERÜLETI LAKOSOK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fő téren rekonstrukciós munkálatokat végzünk 2019.07.10-2019.09.30. között.
A munkafolyamatok célja egy színesebb, modernebb környezet kialakítása, és a minőségibb szabadidő-eltöltés megteremtése.

A projekt tartalma a faállománnyal kapcsolatos teendők, valamint a parki bútorok, térburkolat és szökőkút felújítási munkái. A fák esetében ifjítási és gallyazási munkálatokat végzünk, amelyeket a fák egészségi állapota tett szükségessé. A beavatkozás során a beteg, elhalt, bekorhadt ágak eltávolítását, illetve a statikai okok miatt szükségessé váló ágak eltávolítását végzik el szakembereink. A közvetlen balesetveszély elhárítása okán egy-egy fa kivágása indokolt. A drasztikusnak tűnő, ám de szükséges, szakmailag indokolt beavatkozásokat a fák jól tolerálják, viszonylag gyorsan regenerálódnak. Az alábbi jelzések alapján tájékozódhat, hogy melyik fánál, milyen munkálatokat végzünk:

A fent említett faápolási munkák az idősebb faállomány élettartamát növelik, továbbá a területen új fiatal (lombos, és örökzöld) fák telepítésére ad lehetőséget.  Az elmúlt években, a klímaváltozás, az iparosodás és a közlekedés jelentős intenzitásának növekedése miatt, hazánkban is egyre nagyobb értéket képvisel környezetünk megbecsülése és megóvása. A növény az élővilág helyszíne, azaz biotóp. Ennek megfelelően a városi növényzet is élőhelyként szolgál számos állatfajnak. Rovarok, bogarak, lepkék, madarak és még sok más élőlény lakhatja a fákat, bokrokat.

Cégünk az élőhelyek növelése érdekében a parkrendezéssel egyidejűleg, madárodúkat helyez ki a tér egész területén, valamint az őszi faültetési időszakban, új fiatal fákat ültet. A kiszedett cserjék helyére új cserjeágyások, virágágyások létesülnek, valamint mind a gyepfelületek, mind az egyéb növények öntözésének megoldására öntözőrendszer kialakítását tervezzük.

A nyár közepén történő munkálatokért, és az okozott kellemetlenségekért kérjük szíves megértésüket! 

Comments are closed.