Kezdődik a lomtalanítás a fővárosban

Az idei lomtalanítási szezonban két újrahasználati központban (egyik a XV. kerületben épül) is le lehet majd adni olyan tárgyakat, amelyeket mások még használni tudnak. A rászorulók ezeket egy minimális tárolási díj ellenében elvihetik – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. pénteken az MTI-vel.

Lomtalanítás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Lomtalanítás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A társaság közlése szerint jövő pénteken elsőként az V. kerületben kezdődik az idei lomtalanítás, az elszállítást az előző évekkel megegyező módon végzi az FKF. Budapestet körzetekre osztották, így a munka rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltet az FKF, ahol leadhatók a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok is.

 

Comments are closed.