Felvételik időszaka

Elindult a 2016-os általános felsőoktatási felvételi eljárás: február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre és felsőoktatási szakképzésekre.
A felsőoktatási felvételi eljárás szabályait, tudnivalóit, a pontszámítási módszereket, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat, valamint az intézmények által meghirdetett képzéseket a www.felvi.hu oldalon elérhető Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban találják a felvételizők.

Fotó. XV Média, Nagy Botond

Fotó. XV Média, Nagy Botond

Azonban nem csak a felsőoktatás területén lendületes ez az időszak, a középiskolai 6 és 8 osztályos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra való felvételiket is ez idő tájt tartják. Főleg a 10–12 éves gyerekek szüleinek okoz sok fejtörést: jobb-e, ha a gyerek az általános iskolában marad nyolcadikig, vagy érdemes már korábban elvinni gimnáziumba. A 6 és 8 osztályos gimnáziumok kimondottan a felsőoktatás elit szakjaira, orvosi, jogi, gazdasági képzésekre készítik fel a diákokat.
Eredményességüket a statisztikák valamennyire igazolják. A felvételi vizsga azonban nem kötelez senkit semmire, utána még van idő meghozni a végső döntést a kicsik továbbtanulásáról.

Comments are closed.